Lääkinnällisen kuntoutuksen palvelusetelit

Lääkinnällistä kuntoutusta myönnetään lääkinnällisestä kuntoutuksesta annetun asetuksen 1015/1991 mukaisesti, kun kuntoutustarve on pitkäaikainen. Kunta vastaa potilaan lääkinnällisen kuntoutuksen suunnittelemisesta siten, että kuntoutus muodostaa yhdessä tarpeenmukaisen hoidon kanssa toiminnallisen kokonaisuuden. Lääkinnällinen kuntoutus perustuu potilaan hoitosuunnitelmaan ja voidaan tarvittaessa järjestää palvelusetelillä tai maksusitoumuksella.

Pietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto otti 1.1.2020 käyttöön palvelusetelijärjestelmän ja liittyi Palse-palvelusetelijärjestelmään omana organisaationa Vaasan sairaanhoitopiirin alla ja käyttää nyt toiminnassaan identtisiä sääntökirjoja ja palveluseteliarvoja sekä palvelusetelitarjontaa. Sähköinen palvelusetelijärjestelmä on yleisesti käytössä koko maassa muun muassa lääkinnällisen kuntoutuksen ostopalveluja varten. Palvelusetelijärjestelmään voi tutustua Palse.fi-sivustolla osoitteessa https://palse.fi/ .

Palveluseteleitä myönnetään neljään terapiamuotoon: fysio-, toiminta-, puhe- ja musiikkiterapiaan. Ratsastusterapiaa myönnetään edelleen maksusitoumuksella. Organisaation hyväksymät palveluntuottajat ovat rekisteröityinä Palse.fi-portaalissa. Nämä hyväksytyt palveluntuottajat, ja vain nämä, voivat hyväksyä maksusitoumuksen maksutapana tuotetulle ostopalvelulle.

Mainittujen palveluiden tuottajilla on mahdollisuus hakea palveluntuottajaksi ympäri vuoden. Vain hintojen tarkistamiselle on määrätty ajankohta vuosittain. Jokainen yritys on velvollinen päivittämään tietonsa Palse.fi-portaalissa ja tarvittaessa myös päivittämään palvelun odotusajat.

Jos haluat palveluntuottajana liittyä Palse-järjestelmään, nämä asiat voi ottaa huomioon

  • Liittyminen Pålitlig Partner – Luotettava Kumppani -palveluun tilaajavastuu.fi:n kautta
  • Sähköisen järjestelmän käyttäminen on sujuvaa terveydenhuollon vrk-kortilla. Sellaisen voi hankkia terveydenhuollon hallinnosta, Malmin vanhan sairaalan 3. kerroksesta. Puh. 06-786 2004 (maksu 20 €)
  • Kortin lisäksi tietokoneeseen tarvitaan kortinlukija.
  • Rekisteröityminen Palse.fi-portaaliin antaa mahdollisuuden tutustua yrittäjille tarkoitettuihin sivuihin, kuten hakulomakkeeseen.

Linkkejä

Oletko asiakas ja tarvitset tietoa toiminnasta?

Viimeksi muokattu 05.11.2020