Osastolla oleskelu

Ruoka

Osastolla tarjotaan aamupala noin klo 7:30, lounas noin klo 11:00, päivällinen noin klo 16:30 ja iltapala noin klo 19:00. Ilmoita mahdollisista erityisruokavalioista henkilöstölle. Kipukuntoutuksessa lounas ja päivällinen tarjoillaan sairaalan ruokalassa.

Potilaan omaisella on mahdollisuus tilata ateriatarjotin tai ruokailla henkilöstöruokalassa vieraslipukkeella, jonka voi ostaa Info & ilmoittautumispisteestä. Ruokala on avoinna arkisin klo 11 - 14, suljettu lauantaisin ja sunnuntaisin. Omaiset voivat myös käydä kahviossamme Café Malmiassa, jossa tarjotaan kevyempää ruokaa.

Vaatetus

Osastolla ollessasi saat osaston pyjaman, aamutakin, sukat ja tossut. Osastolla ei mielellään käytetä omia vaatteita. Yleislääketieteen osastolla B1, vaativan kuntoutuksen osastolla H2 ja Malmin kipukuntoutuksessa voit käyttää omia mukavia vaatteita, mutta vastaat itse vaatteistasi ja vaatehuollosta. Kipukuntoutukseen voit mielellään ottaa mukaasi uimapuvun, mutta niitä voi myös lainata.

Tupakointitila

Tavoitteenamme on savuton sairaala ja tupakointi on kielletty sisätiloissa. Tupakointi sallitaan ulkona ainoastaan siihen tarkoitetussa paikassa.

Arvoesineet - huomaa!
Sosiaali- ja terveysvirasto ei vastaa kadonneista tavaroista. Potilas vastaa osastolle tuoduista arvoesineistä, rahasta, puhelimesta ja muista laitteista itse. Näihin kuuluvat myös tekohampaat, kuulolaite ja silmälasit.

Tv, radio, dvd ja playstation

Lähes kaikkien osastojen päiväsaleissa on tv. Lisäksi eräissä potilashuoneissa on tv.

Sairaalassa on keskusradio, jota voit kuunnella potilaspaikaltasi.

Eräillä osastoilla on dvd-soitin ja playstation. Voit ottaa mukaan omia elokuvia ja pelejä tarvittaessa. Lastenosastolla on jonkin verran lasten elokuvia.

Tietokone, internet ja tietokonepelit

Jos haluat käyttää tietokonetta osastolla ollessasi, ota mukaan oma tabletti, kannettava tietokone sekä mahdolliset tietokonepelit. Ota yhteyttä henkilöstöön, jos tarvitset internet-yhteyden. Joillakin osastoilla on tarvitsemasi tiedot sänkysi luona olevassa infokansiossa.

Puhelin ja matkapuhelin

Saat käyttää omaa matkapuhelinta osastolla muualla paitsi herkkien hoitolaitteiden läheisyydessä. Kysy henkilökunnalta matkapuhelimen käytöstä.

Useimmissa huoneissa on yhteinen potilaspuhelin, joka toimii suoranumerolla. Numeron saat henkilökunnalta. Eräillä osastoilla on koko osaston yhteinen potilaspuhelin. Kyseisillä osastoilla puhelin tuodaan sinulle saadessasi puhelun.

Lehdet

Useimmilla osastoilla on sekä suomen- että ruotsinkielisiä päivälehtiä ja lisäksi jonkin verran viikkolehtiä. Café Malmiassa on myytävänä joitakin lehtiä.

Lisätietoa

Maksut

Ota yhteys, jos sinulla on kysyttävää!

Viimeksi muokattu 30.12.2020