Potilaslaskutus

Terveydenhuolto

Potilaslaskutuksemme on keskitetty. Saat laskun käynnistäsi tai osastojaksostasi aina jälkeenpäin. Lähetämme laskun ilmoittamaasi laskutusosoitteeseen. Sen vuoksi on tärkeää, että ilmoitat oikean osoitteen ilmoittautumisen/sisäänkirjauksen yhteydessä.

Osastojaksot laskutetaan kerran kuukaudessa ja muut tapahtumat päivittäin.

Saat laskun laskutusosoitteeseesi myös, jos kuulut sairauskassaan tai sinulla on yksityinen vakuutus. Sinun tulee viedä lasku sairauskassaan tai vakuutusyhtiöön itse.

Jos sinulle on kertynyt suuria kustannuksia muista sairaaloista ja maksukatto on mahdollisesti täyttynyt, voit jättää kuitit maksetuista maksuista Info & ilmoittautumispisteeseen tai hoitavaan yksikköön. Kirjaamme maksusi järjestelmäämme ja maksukaton täytyttyä lähetämme sinulle vapaakortin.

Jos sinulla on kysyttävää laskustasi, voit ottaa yhteyden maanantaista perjantaihin klo 8 - 11:30 tai klo 12 - 15:30.

Vanhushuolto

Myös vanhushuollon potilaslaskutus on keskitetty. Laskusi lähetetään laskutusosoitteeseesi tai ilmoittamallesi laskujen käsittelijälle.

Vanhushuollon kanslistit laskuttavat kotihoidon, tukipalvelut, muistineuvonnan, asumispalvelut ja geriatrian osastojaksot.

Jos sinulla on kysyttävää laskustasi, voit ottaa yhteyden vanhushuollon kanslisteihin maanantaista perjantaihin klo 8 - 16. Sivun vasemassa reunassa on linkki heidän yhteystietoihinsa. 

Maksut

Sosiaali- ja terveyslautakunta vahvistaa asiakasmaksut, jotka noudattavat:

  • Sosiaali- ja terveydenhuollon maksuja koskevaa asetusta 912/1992
  • Sosiaali- ja terveydenhuollon maksuja koskevaa lakia 734/1992
    • Lakisosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetun lain muuttamisesta 1201/2020
  • Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuja (kuntaliitto.fi)
  • Valtioneuvoston asetusta oikeuslääkeopillisista tutkimuksista suoritettavista korvauksista 862/2004

Osa maksuista on vahvistettu samansuuruisiksi kaikille, esim. lääkärikäyntimaksut. Lisäksi on maksuja, jotka määräytyvät maksukyvyn mukaan ja saattavat vaihdella asiakaskohtaisesti, esim. pitkäaikaishoidon maksu. Nämä maksut perustuvat säännöllisiin tuloihin.

Sairaanhoidon todelliset kustannukset ovat huomattavasti suurempia kuin asiakas-maksut. Nämä kustannukset maksaa kotikunta.

Laskun maksuaika on 21 päivää. Viivästyskorko on korkolain mukainen.

Ota yhteys, jos sinulla on kysyttävää!

Viimeksi muokattu 07.09.2021