Potilasasiamies

Potilasasiamies antaa neuvoja ja auttaa potilaan oikeuksia koskevissa asioissa, esim. miten voit toimia ollessasi tyytymätön saamaasi hoitoon tai kohteluun. Potilasasiamies voi myös auttaa esim. muistutuksen ja potilasvahinkoilmoituksen teossa.

Jos olet tyytymätön

Jos olet tyytmätön saamaasi hoitoon tai hoidon suhteen on jotain epäselvää, on hyvä keskustella asiasta hoitoyksikön lääkärin tai hoitohenkilökunnan kanssa. Useimmat asiat voidaan selvittää nopeimmin siellä, missä ne ovat tapahtuneet. Voit myös halutessasi ottaa yhteyttä potilasasiamieheen.

Muistutus

Sinulla on oikeus tehdä muistutus johtavalle lääkärille, jos olet tyytymätön saamaasi hoitoon tai kohteluun. Muistutuksen voit kirjoittaa vapaamuotoisesti tai valmiille lomakkeelle. Katso linkki alla. Johtava lääkäri selvittää asiaa ja antaa sinulle kirjallisen vastauksen.

Potilasvahinko

Voit tehdä ilmoituksen Potilasvakuutuskeskukselle epäiltäessäsi potilasvahinkoa. Potilasvakuutus korvaa henkilövahingon, joka on tapahtunut Suomessa annetun terveyden- tai sairaanhoidon yhteydessä.
Vahinkoilmoituslomakkeita saat potilasasiamieheltä. Lisää tietoja potilasvahingoista löytyy Potilasvakuutuskeskuksen kotisivuilta.

Yhteydenotto

Voit ottaa yhteyttä potilasasiamieheen puhelinaikana tai jättämällä yhteystietosi (nimi ja puhelinnumero) tekstiviestillä tai sähköpostitse. Käymme läpi asiasi puhelimitse tai henkilökohtaisessa tapaamisessa. Tietosuojan vuoksi emme vastaa sähköpostilla asiakkaaseen liittyviin asioihin.

Lomakkeet

Lisätietoa

Ota yhteys, jos sinulla on kysyttävää!
Hoitoon liittyvissä asioissa suosittelemme yhteydenottoa puhelimitse tai kirjeitse tietosuojan vuoksi. Hoitoon liittyvissä asioissa emme vastaa sähköpostilla.
Viimeksi muokattu 18.10.2019