Tietoa Omakanta-palvelusta

Reseptien uusiminen

Omakanta on sähköinen palvelu, johon tallennetaan sähköiset reseptisi ja terveystietosi. Voit tutustua tietoihin kirjautumalla palveluun. Kirjautumista varten tarvitset omat verkkopankkitunnukset tai sähköisen henkilökortin. Tämän sivun vasemassa reunassa on linkki Omakantaan.

Alle 10-vuotiaiden lasten vanhemmilla on pääsy lastensa Kanta-sivuille.

eArkisto – kansallinen potilastiedon arkisto

Potilastiedon arkisto on valtakunnallinen arkistopalvelu, johon terveydenhuollon yksiköt tallentavat potilastietojaan. Omat potilastietosi löydät Omakannasta (linkki sivun vasemassa reunassa).

Pietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto liittyi Potilastiedon arkistoon 18.11.2014. Omat tietosi näkyvät arkistossa siitä päivästä lukien. Vanhemmat tiedot eivät näy.

Tutustu Omakantaan erityisesti ennen vastaanotolle tuloasi ja kuittaa tiedot luetuiksi. Anna lisäksi henkilöstölle suostumuksesi muissa sairaanhoitopiireissä syntyneiden tietojesi tarkasteluun, niin vastaanottokäynti sujuu saumattomammin.

Lue lisää Potilastiedon arkistosta Kanta-sivuilta. Sieltä saat myös lisätietoa mm. sähköisestä reseptistä, reseptien uusimispyynnöstä, ulkomaanmatkoista, suostumuksista, alaikäisten kantasivuista, esitteistä ja tietoturvallisuudesta.

Vaasan sairaanhoitopiirin yhteiset potilasrekisterit

Vaasan sairaanhoitopiirin kaikilla sairaaloilla ja terveyskeskuksilla on yhteinen potilasrekisteri. Henkilöstö voi tarkastella potilastietojasi silloin, kun se on tarpeellista sinulle annettavan hoidon kannalta.

Saadessasi hoitoa toisessa sairaanhoitopiirissä, esim. Soitessa, sinun tulee antaa kirjallinen suostumus siihen, että henkilöstö saa tarkastella tietojasi. Lue lisää yhteisestä rekisteristä sivun vasemassa reunassa olevan linkin kautta.

eResepti – sähköinen resepti

eResepti on sähköinen resepti, joka korvaa aikaisemman paperireseptin. Lääkäri lähettää eReseptin Reseptikeskukseen.

Voit hakea lääkkeet mistä tahansa apteekista Suomessa. Muista ottaa mukaan KELA-korttisi! Jos olet saanut potilasohjeen, voit ottaa myös sen mukaasi.

Kaikki tiedonsiirto tapahtuu suojattuna.

Lisätietoja eReseptistä saat Kanta-sivuilta.

 

Reseptien uusiminen

Reseptien uusimiseksi sinun tulee ottaa yhteys terveyskeskusvastaanottoosi, mielenterveystoimistoon tai tehdä uusimispyyntö Oma-kantaan hyvissä ajoin ennen lääkkeen loppumista. Reseptiasiasi käsitellään 3 - 8 päivän kuluessa.

Vastaanotolle voit tehdä uusimispyynnön päivittäin lukuun ottamatta päivystysaikaa (illat, yöt, viikonloput). Omakannan kautta voit tehdä uusimispyynnön päivittäin vuorokauden ympäri.

Suostumus – kun toinen asioi puolestasi

Jos tarvitset apua reseptiasioissasi, voit antaa toiselle henkilölle suostumuksen puolestasi asioimiseen.

Jos olet kotihoidon tai palveluasumisen asiakas, voit pyytää henkilöstöä asioimaan puolestasi ja antaa suostumuksen siihen.

Suostumuksen voit perua milloin tahansa.

Ota aina KELA-kortti/henkilökortti mukaan vastaanotolle

Asiakkaan tunnistaminen on tärkeää, joten ota aina KELA-kortti/kuvallinen henkilökortti mukaasi terveydenhuollossa asioidessasi.

Viimeksi muokattu 30.12.2020