Tutkimustulokset

Miten saat tutkimustulokset

Saat tutkimustuloksesi seuraavasti lääkärisi tarkastettua ja hyväksyttyä tulokset: 

Laboratorio ja röntgen

Laboratorio ja röntgen eivät koskaan ilmoita tuloksia suoraan potilaalle. Jotkut tulokset valmistuvat jo samana päivänä. Viljelytulokset valmistuvat 2 - 3 päivän kuluessa, mm. virtsanäyte- ja bakteeriviljelyt. Toiseen laboratorioon lähetettyjen näytteiden tulokset tulevat noin 1 - 2 viikon kuluessa.

Omakanta-palvelu

Nykyisin voit tarkastella tuloksiasi ja potilaskertomustasi Omakanta-palvelussa Tulokset ilmestyvät palveluun 7 - 14 päivän kuluttua sen jälkeen kun yksikkö on saanut tulokset. Omakanta-palvelun kautta voit tarkastella vastauksia kaikkina vuorokaudenaikoina. Jos haluat kuitenkin keskustella tuloksistasi, voit ottaa yhteyden alla olevan mukaisesti. Huomaa, että INR-vastaukset näkyvät Omakannassa, mutta Marevanin annostelumääräykset eivät.

Äitiys- ehkäisy- ja lastenneuvolat

Soita kuullaksesi tulokset, ellei sinulla ole aikaa varattuna. Soita klo 9 - 14 äitiys- tai lastenpuhelinneuvontaan.

Emme ilmoita tutkimustuloksiasi pyytämättä.

Terveyskeskus-vastaanotot

Soita kuullaksesi tulokset, ellei sinulla ole aikaa varattuna. Soita puhelinneuvontaan klo 10 - 16. Elintapaneuvonta ja diabetesvastaanotto antavat tulokset käynnilläsi, puhelinaikana tai sopimuksen mukaisesti. Sivun vasemmassa reunassa on linkki yhteystietoihin.

Emme ilmoita tutkimustuloksiasi pyytämättä. 

Osastot ja poliklinikat

Osastohoidon jälkeen tai poliklinikalla käytyäsi sinun tulee ottaa niihin yhteys puhelinaikana, linkit sivun vasemmassa reunassa. Fysiatrian poliklinikalta saat mahdolliset röntgenvastaukset siten, että lääkäri soittaa tai lähettää sinulle kirjeen. Laboratoriotutkimusten vastaukset voi joskus ilmoittaa sairaanhoitaja puhelinaikana. Sivun vasemmassa reunassa on linkki yksikköjen yhteystietoihin.

Kotihoito

Kotihoidossa saat vastaukset kotihoidon sairaanhoitajalta.

INR

INR-tutkimusten tulokset ja Marevanin annostelumääräyksen saat aina kirjeitse kotiin. INR-hoitaja soittaa, jos annostus muuttuu. Jos haluat tietää vastauksen ja annostelun jo näytteenottopäivänä, voit soittaa puhelinneuvontaan.

Tähystykset

Tähystystutkimusten tulokset saat suoraan lääkäriltä ja jos on otettu koepaloja, saat vastauksen kirjeitse 2 - 3 viikon kuluessa.

EEG ja ENMG

EEG- ja ENMG-tutkimusten tulokset saat lääkäriltä käynnilläsi, kirjeitse tai puhelimitse.

Huom! Emme ilmoita tuloksia päivystysaikana (iltaisin, öisin, viikonloppuisin).

Seulonnat

Mammografia

Saat tuloksen kirjeitse muutaman viikon kuluessa. Jos kuvissa näkyy jotakin poikkeavaa, sinut kutsutaan puhelimitse jatkotutkimuksiin. Lue lisää sivulta Mammografiaseulonnat.

Papa

Saat tuloksen kirjeitse muutaman viikon kuluessa. Jos kuvissa näkyy jotakin poikkeavaa, sinut kutsutaan puhelimitse jatkotutkimuksiin. Lue lisää sivulta Papa-seulonnat.

Silmänpohjatutkimukset

Mikäli asut Pietarsaaressa, Luodossa tai Pedersören kunnassa, ilmoitamme tuloksen aina kirjeitse. Mikäli asut Uudessakaarlepyyssä, Jepualla tai Munsalassa, lähetämme tuloksen kirjeitse vain, jos kuvissa on poikkeavuuksia. Lue lisää sivulta Silmänpohjakuvaukset.

Ota yhteys, jos sinulla on kysyttävää!

Viimeksi muokattu 25.05.2022