På avdelningen

Mat

Vi serverar morgonmål ca kl. 7:30, lunch ca kl. 11:00, middag ca kl. 16:30 samt kvällsmål ca kl. 19:00 på avdelningarna. Meddela dina eventuella specialdieter till personalen. På smärtrehabiliteringen serveras lunch och middag i sjukhusets matsal.

Dina anhöriga har möjlighet att beställa mat på bricka eller att äta i personalmatsalen med gästbiljett, som kan köpas från Info & anmälan. Matsalen är öppen vardagar kl. 11 - 14, stängt lördag och söndag. Som alternativ finns också Café Malmia där lättare mat serveras.

Kläder

Under avdelningsvistelsen får du avdelningens pyjamas, morgonrock, strumpor och tofflor. Vi vill helst inte att du använder egna kläder på avdelningarna. På B1 Akut allmänmedicinsk avdelning, H2 Avancerad rehabilitering och Malmska smärtrehabilitering kan du använda egna bekväma kläder, men du ansvarar själv för kläderna och för klädvården. Till smärtrehabiliteringen får du gärna ta med egen simdräkt, men finns också simdräkter att låna.

Rökrum

Vårt mål är ett rökfritt sjukhus och rökning är förbjudet inomhus. Rökning utomhus endast på anvisad plats.

Värdesaker - observera!
Social- och hälsovårdsverket ansvarar inte för försvunna saker. Patienten ansvarar själv för värdesaker, pengar, dator, telefon och annan utrustning som tas med till avdelningen. Även för löständer, hörapparat och glasögon.

Tv, radio, dvd och playstation

Tv finns i dagsalarna på de flesta avdelningar. Dessutom finns Tv i vissa patientrum.

Sjukhuset har en centralradio, som du kan lyssna på från din patientplats.

Dvd och playstation finns på vissa avdelningar, vid behov kan du ta med egna filmer och spel. Barnavdelningen har en del barnfilmer.

Dator, internet och datorspel

Ifall du vill använda dator under avdelningsvistelsen kan du ta med egen surfplatta, bärbar dator samt eventuella datorspel. Kontakta personalen ifall du behöver tillgång till Internet. På en del avdelningar finns de uppgifter du behöver i infomappen vid din säng.

Telefon och mobiltelefon

Du får använda din egen mobiltelefon under avdelningsvistelsen. Ifall känslig apparatur finns i närheten kan det vara annorlunda. Fråga personalen om användning av mobiltelefon.

En gemensam patienttelefon med direktnummer finns i de flesta rum. Numret får du av personalen. Vissa avdelningar har en gemensam patienttelefon för hela avdelningen. På dessa avdelningar förs telefonen till dig ifall du får samtal.

Tidningar

Både svenska och finska dagstidningar finns på de flesta enheter. Även en del veckotidningar finns. En del tidningar finns till salu i Café Malmia.

Läs mera

Avgifter

Har du frågor, ta kontakt med din avdelning!

Senast uppdaterad 09.06.2021