Tullessasi laboratorioon

Malmin ja Uudenkaarlepyyn laboratorioihin on mahdollista varata aika näytteenottoon tai tulla ilman ajanvarausta.  

Ota aina mukaan Kela-kortti tai vastaava kun tulet laboratorioon. 

Ajan voit varata sähköisesti internetissä. Ajan varattuasi voit tulla suoraan laboratorion odotustilaan, josta sinut kutsutaan näytteenottoon. Vuoronumeroa tai erillistä ilmoittautumista ei tarvita. 

Vuoronumeron otat vain saapuessasi ilman ajanvarausta, jolloin sinua palvellaan vuoronumeron mukaisessa järjestyksessä. Laboratoriossamme on usein jonoa aamuisin ennen klo 10. 

Tulethan näytteenottoon hyvissä ajoin ennen klo 10, mikäli sinulla on laboratoriolähete Vaasan keskussairaalasta. Mainitse myös laboratorion kansliaan ilmoittautuessasi tai ajanvarauksella tullessasi suoraan näytteenottajalle, että sinulla on lähete Vaasasta. 

Ajan varaaminen on pakollista tullessasi sokerirasitustutkimukseen.  

Sydänfilmitutkimuksiin (EKG) tullessasi voit tulla odottamaan vuoroasi EKG-tilojen odotushuoneeseen ASTA. Sydänfilmin ottoon ei toistaiseksi ole mahdollista varata aikaa etukäteen. Uudessakaarlepyyssä otetaan sydänfilmit sairaanhoitajien vastaanotolla. Voit varata ajan sydänfilmin ottamista varten soittamalla Uudenkaarlepyyn puhelinneuvontaan, arkisin klo 8 - 16, puh. 06 786 2701. 

Kotona otettavia virtsa- ja ulostenäytteitä varten voit noutaa laboratoriosta näyteastian ja näytteenotto-ohjeet. Toisinaan myös hoitoyksikkö voi antaa sinulle näytteenottotarvikkeet. Voit tuoda näytteet laboratorion kanslian ilmoittautumiseen ilman ajanvarausta ja vuoronumeroa. Mikäli olet tulossa näytteenottoon ajanvarauksella, voit antaa kotona ottamasi näytteet näytteenottajalle.  

Ota yhteys, jos sinulla on kysyttävää!

Viimeksi muokattu 05.05.2020