Tullessasi laboratorioon

Malmin ja Uudenkaarlepyyn laboratorioihin varaat ajan näytteenottoasi varten. Varaat ajan sähköisesti internetissä tai soittamalla laboratorion ajanvaraukseen.

Ota aina mukaan Kela-kortti tai vastaava kun tulet laboratorioon. 

Ajan varattuasi voit tulla suoraan laboratorion odotustilaan, josta sinut kutsutaan näytteenottoon. Vuoronumeroa tai erillistä ilmoittautumista ei tarvita. Jos sinulla on useita lähetteitä, niin muista kertoa asiasta näytteenoton yhteydessä. Tule näytteenottoon hyvissä ajoin ennen klo 10, mikäli sinulla on laboratoriolähete Vaasan keskussairaalasta.

Laboratorio palvelee sinua vuoronumeroilla vain jos tulet päivystysnäytteenottoon.    

Ajan varaaminen on pakollista tullessasi sokerirasitustutkimukseen.  

Sydänfilmitutkimuksiin (EKG) tullessasi voit tulla odottamaan vuoroasi EKG-tilojen odotushuoneeseen ALVA. Sydänfilmin ottoon ei toistaiseksi ole mahdollista varata aikaa etukäteen. Uudessakaarlepyyssä otetaan sydänfilmit sairaanhoitajien vastaanotolla. Voit varata ajan sydänfilmin ottamista varten soittamalla Uudenkaarlepyyn puhelinneuvontaan, arkisin klo 8 - 16, puh. 06 786 2701. 

Kotona otettavia virtsa- ja ulostenäytteitä varten voit noutaa laboratoriosta näyteastian ja näytteenotto-ohjeet. Toisinaan myös hoitoyksikkö voi antaa sinulle näytteenottotarvikkeet. Voit tuoda näytteet laboratorion kanslian ilmoittautumiseen ilman ajanvarausta ja vuoronumeroa. Mikäli olet tulossa näytteenottoon ajanvarauksella, voit antaa kotona ottamasi näytteet näytteenottajalle.  

Viimeksi muokattu 21.08.2020