Ajankohtaista ympäristöterveydenhuollosta

01.01.2022

Pedersören kunta ottaa alueen ympäristöterveyden vastuulleen 1.1.2022. Se tarkoittaa myös sitä, että terveysvalvontaa ja eläinlääkintähuoltoa koskevat tiedot siirtyvät Pedersören kunnan verkkosivustolle, sivulle Ympäristöterveys ja eläimet, osoitteessa www.pedersore.fi/fi/ympaeristoeterveys-ja-elaeimet/
Lue lisää

29.12.2021

2022 talven aikana (tammikuu - maaliskuu) pieneläinten eläinlääkärikäynnit päiväsaikaan ohjataan kunnan-eläinlääkärille Pietarsaareen, kun taas tuotantoeläinten ja hevosten eläinlääkärikäynnit ohjataan eläinlääkärille Pännäisiin. Tämä tehdään, koska kunnaneläinlääkärin sijaisen rekrytointi ei ole vielä onnistunut. Toivomme asiakkailtamme ymmärrystä ja oma-aloitteellisuutta ottaa yhteyttä asiastaan alla oleviin numeroihin.
Lue lisää

08.10.2021

Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelmaa vuosille 2020–2024 tullaan päivittämään vuodelle 2022. Valvontasuunnitelma on laadittu yhteisen valtakunnallisen valvontaohjelman vuosille 2020–2024 mukaan. Suunnitelma koskee ympäristöterveydenhuollon toiminta-aluetta, johon kuuluvat Pietarsaari, Pedersöre, Uusikaarlepyy ja Luoto.
Lue lisää

24.08.2021

Ruokavirasto on avannut eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisterin sähköisen asiointipalvelun maanantaina 23.8.2021. Asiointipalvelun avulla toimijat pystyvät itse tekemään ilmoitukset eläinten pitopaikoista, eläintenpidosta sekä haaskapaikoista. Ruokavirasto kannustaa toimijoita kirjautumaan palveluun ja tarkistamaan pitopaikka- ja eläintenpitotietojensa ajantasaisuuden. Sovellukseen kirjaudutaan osoitteessa epr.ruokavirasto.fi.
Lue lisää

Pietarsaaren ympäristöterveydenhuollolle kunniamaininta – toinen kansallisessa vertailussa
25.02.2021

Pietarsaaren ympäristöterveydenhuolto sijoittui toiseksi vuoden valvontayksikköjen kansallisessa vertailussa. Arvioinnissa olivat mukana kaikki valtakunnallista laatujärjestelmää LaatuNettiä käyttävät kunnalliset ympäristöterveydenhuollon valvontayksiköt. Ainoa yksikkö, joka sai paremman arvosanan kuin Pietarsaari, oli Etelä-Karjalan ympäristöterveydenhuolto. Pietarsaaren toista sijoitusta ja kunniamainintaa perustellaan:
Lue lisää

Viimeksi muokattu 24.02.2021