Tietoa harrastekanalan pitäjälle

05.02.2021

Äskettäin Janakkalassa, Suomessa, todetun lintuinfluenssatapauksen vuoksi Pietarsaaren ympäristöterveydenhuolto haluaa muistuttaa alueen asukkaita siipikarjan pitämisen vaatimuksista.

  • Jos haluat pitää siipikarjaa, tee ilmoitus Pedersören maakuntakanslialle. Ilmoitusvelvollisuuteen ei vaikuta lintujen määrä. Jos pitopaikkatunnus on jo haettu jonkun muun eläinlajin takia, voit tehdä muutosilmoituksen koskien siipikarjan pitoa samassa paikassa.
  • Lintuinfluenssatartunnan leviämisen ehkäisemiseksi siipikarjaa ei saa pitää ulkona 8.2 ja 31.5 välisenä aikana, jos siitä ei ole tehty erillistä ilmoitusta. Ulkonapitokielto ei koske eläintarhoja, kyyhkyslakoista tapahtuvia vapaalentoja eikä tarhattuja sileälastaisia lintuja.
  • Jos haluat pitää siipikarjaa ulkona, 8.2 ja 31.5 välisenä aikana, tee siitä kirjallinen ilmoituskunnaneläinlääkärille tai valvontaeläinlääkärille. Ilmoituksessa on mainittava mikä siipikarjalaji ja kuinka monta lintua on, sekä miten ulkotarhassa on suojattu siipikarja luonnonvaraisia lintuja vastaan.
  • Siipikarjan tarha on oltava katettu ja peitetty tiheällä verkolla tai rakennettu muuten niin, etteivät luonnonvaraiset linnut pääse tarhalle. Rehu ja juomavesi on laitettava katon alle tai sisään, etteivät luonnonvaraiset linnut pääse saastuttamaan niitä ulosteellaan.

Lisätietoja valvontaeläinlääkäriltä, 050 370 8053

Siirry "Ajankohtaista ympäristöterveydenhuollosta"-sivulle
Viimeksi muokattu 24.02.2021