Projektit

Terveystarkastus tekee valvonta-alueellaan vuosittain monta erillistä hanketta. Hankkeista päätetään vuoden valvontasuunnitelman laadittaessa. Tietyt hankkeet voivat luonneeltaan olla kiirreellisiä eivätkä etukäteen ole suunniteltuja.

2016

 1. Salaattibaarit

  Elintarvikekauppojen salaattibaarien hygienia kartoitettiin ottamalla tuotenäytteitä, pintanäytteitä sekä tarkastamalla lämpötila. Oma hanke.

 2. Vanhushuolto

  Tarkastettiin 14 ympärivuorokautisen hoidon ja huolenpidon palveluyksikköä. Niistä kahdeksan on kunnallisia yksikköjä ja kuusi yksityisiä. Oma hanke.

 3. Viipaloidut juustot

  Salmonella ja Listeria monocytogenes liittyy ruokamyrkytystä aiheuttaviin patogeeneihin. Hankkeessa kartoitetaan näitten bakteerien esiintymistä pakatuissa viipaloiduissa juustoissa. Valtakunnallinen hanke.

2015

 1. Hygieniaopas

  On osoitettu, että etenkin alle kolmevuotiaat päivähoidossa olevat lapset sairastuvat usein tartuntatauteihin. Päivittäisten tehokkaiden hygieniakäytäntöjen avulla voidaan ehkäistä ja vähentää lasten tartuntatauteja. Oma hanke.

  Lisätietoa:

2014

 1. Alkuperä-merkinnät
  Terveysvalvonta tarkastaa Pietarsaaren seudun elintarvike-myymälät säännöllisesti. Tavallisessa tarkastuksessa ei yleensä keskitytä hedelmien ja vihannesten alkuperämerkintöihin. Oma hanke.
Viimeksi muokattu 02.07.2020